Vyhledat na webu

Zavřít
Zobrazit navigaci

Mládežka na McDonald´s Cupu úspěšně

02.06. 2024
Autor: Hana Hlávková
Přečteno: 223x

Největšího fotbalového turnaje pro 1. stupeň základních škol se zúčastnily obě naše kategorie. Jedna do konce sahala po postupu do republikového finále.

Mladší kategorie 1. - 3. třída ve složení Krejčí David, Chromý Matyáš, Cihlář Adam, Pikolon Martin, Svoboda Martin, Slušný Sebastian, Hemelík Lukáš, Helebrant Tobiáš, Hudec Max, Hubený Teodor, Tavaly Jakub, Roman Caha a Vojtěch Šimek si jasně poradila v kvalifikaci do okresního finále. 

V Šatově vyhráli všechny tři utkání a stali se jasným vítězem.

Ve finále okresu hráli jako ve kvalifikaci nejpohlednější fotbal, ale začali doplácet na mladší složení týmu. Chyběl nám důraz, zkušenosti a kvalita v zakončení. Obsadili jsme čtvrté místo, ale jako vítěz minulého ročníku jsme měli místo v krajském finále zajištěné.

V kraji se ukázalo, že pro tento výběr už je krajské finále nad jejich síly a obsadili 8. místo.

Do budoucna má tato parta velké šance, protože jejich složení se skoro vůbec nezmění. Věříme tedy, že příští rok to bude ještě úspěšnější.

Starší kategorie 4. - 5. třída ve složení Tavaly Mario, Maršalík Lukas, Šustáček Jan, Hemelík Kryštof, Hitchenko Maksym, Lepiš Dominik, Alexa Jan, Pavlík Aleš, Fiala Karel, Lapáček Marek, Pechal Stanislav a Piskač Lukáš válcovala své soupeře na znojemském okrese jak ve kvalifikaci v Dobšicích, tak ve finále okresu. Všechny soupeře přehráli a dávali krásné branky.

Na krajském finále v Brně jejich představení zastavilo až finále. Všechna utkání ve skupině i ve vyřazovacích bojích vyhráli. Ve finále se opět setkali se školou z Brna, kterou porazili ve skupině. Ta jim to ve finále vrátila a radovala se z postupu do republikového finále.

Kluci na republiku určitě měli, ale letos se to bohužel nepovedlo. Druhé místo v kraji je i tak jeden z největších úspěchů naší školy v tomto turnaji.

Všem reprezentantům děkujeme a budeme se těšit, co přinese další ročník.

Text a foto: Mgr. Zdeněk Mička